dijous, 26 de juny del 2008

Poesia i +

El Festival Poesia i + de Caldes d’Estrac comença demà, amb un recital d’en Raimon, i s’allargarà tot un mes, fins al 27 de juliol. Us ho dic per si no ho sabíeu i esteu tocats del llamp de la poesia, i no us fa veça agafar el cotxe. Us en faig cinc cèntims dels d’abans.

El 4 de juliol la Gemma Reguant recitarà textos de Josep Palau i Fabre. L’endemà hi ha actuació del cantautor arenyenc Dídac Rocher, que musica una colla de poetes. Dia 6, Josep Tero posa en escena fragments de prosa i poesia de Maria Àngels Anglada. L’11, la Cinta Massip durà al taulat un manat de versos de Maria-Mercè Marçal, amb Toti Soler a la guitarra. El 12, Imma Colomer i Dioni Chico calçaran el coturn per estrafer quinze contes de Pere Calders. El 13 és la nit de l’Ovidi, que reviu en boca de Jordi Vidal i a la guitarra de Toni Xuclà. Divendres 18 és la Nit de poetes –irrenunciable!–: l’andorrana Teresa Colom, l’egarenca Marta Pessarrodona i el barceloní Jaume Subirana recitaran alguns dels seus poemes més recents. El 25 hi ha "poetada", a la manera trobadoresca, d'en Pau Riba amb textos propis. I el 27 de juliol, concert de cloenda (pop-rock) a càrrec de Josep Pedrals, que diu que canta la felicitat de la vida viscuda sota la parra i el sol mediterrani. Em deixo coses –ja em perdonaran (o no) els qui no surten a l’apunt. Tot plegat es farà a la Pèrgola de Can Muntanyà i al Pati de la Fundació Palau. El programa complet el teniu aquí. Això és per fer gola als qui vindreu, i per fer glatir els qui no hi sereu. Però us estimo a tots.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan,

Vaig ser un dels pocs assistents autoctons de Llavaneres que va anar al acte que es va fer a Can Caralt amb la presència de Palau i Fabra abans de deixaar-nos per sempre; amb el recital de piano i poesia ( Per cert no recordo el nom dels artistes ??

Felicitats per l'organització, ultimament has afluixat en la organització de actes ¿ hi ha algún motiu ? Quan possaràs en marxa la nostra CUP ??

Joan Calsapeu ha dit...

Gràcies, anònim. En aquell recital el rapsoda era en Xavier Ubach, i la pianista, la Magda Parera.

És cert que a la CAL de Llavaneres hem afluixat una mica. Per Sant Jordi volíem fer alguna cosa més, però no la vam poder concretar -volíem portar l'Espinàs, però se li ha de demanar amb més temps (cosa que ja hem fet). Ara hem de començar a preparar el Correllengua 2008.

Pel que fa a "la nostra CUP"... doncs mira, per constituir una secció local n'hi ha prou amb tres persones, així que ja ho saps. Les ganes hi són. Les idees i el discurs, també. L'espai polític... els espais polítics no preexisteixen: es creen. Tot és posar-s'hi.

Anònim ha dit...

Doncs ja pots comptar-hi perque segur que tindries èxit donats els esdeveniments polítics dels nostre poble(fiscalia, Poum en preparació amb una elevada edificabilitat ,falta de transparència e informació pública de les actes dels Plens, de les juntes de gobern, de les comissions informatives etcc...