dimecres, 4 de juny del 2008

El PP de Llavaneres va de víctima

La setmana passada, el Partit Popular de Llavaneres ens va delectar amb un comunicat imprès que fou distribuït per les cases del poble. Els populars de Llavaneres es queixen, en el paper, que SOS Llavaneres distorsiona la realitat en parlar de la nova zona esportiva del poble, es declaren innocents de les acusacions que el fiscal anticorrupció ha pres en consideració, denuncien una campanya de desprestigi i difamació contra ells, i fan professió de fe en la justícia. Anem a pams.

UN. En la denúncia admesa a la Fiscalia Anticorrupció, SOS Llavaneres parla de números i de caps que no lliguen; en el pamflet que m’ha arribat a casa, el PP no desmenteix els números –senyal que són irrefutables- ni aclareix per on lliguen els caps que pengen. De distorsió, doncs, gens ni mica; de fum i de foscor per la banda del PP, força.

DOS. És lògic que els peperos es declarin innocents: si ells no s’ho diuen, ¿qui ho farà?

TRES. Fa riure sentir parlar de campanyes de desprestigi i difamació quan el fiscal antibrutor ha acollit els arguments de SOS Llavaneres i es confirma, doncs, que hi ha indicis de delicte. Perquè, abans de ser delictuosa, una operació urbanística és immoral. No sé si m’explico. Quan dues operacions urbanístiques presenten indicis de forfet, vol dir que n’hi ha d’altres que són èticament dubtoses i per tant políticament qüestionables. Com és el cas. No debades el binomi PP-PSC ha perdut vots i regidors, les eleccions i el govern municipal. Quan un queda en evidència, el millor que pot fer és ser discret (com fa, prudentment, el PSC).

QUATRE. És lògic que els populars confiïn plenament en la justícia –què han de dir? La de Justícia és l’administració que menys ha canviat del 1975 ençà, és l’oxímoron (justícia espanyola) més roent de la península ibèrica, el tocom més antidemocràtic i anticatalà de l’Estat. És normal que s’hi emmirallin. Però fins i tot en aquest àmbit hi ha claps de vida democràtica, i pot ser que la Fiscalia Anticorrupció en sigui un.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan,

Tu que has viscut la grisor desde la pressó i la injusticia del sistema

¿ Perque ens hem de conformar en veure aquestes coses al nostre poble i callar?

¿ Perque no t' animas a fundar un partit com el dels teus amics a Mataró de la CUP ?

Segur que a Llavaneres obtindries molts èxits

Joan Calsapeu ha dit...

Anònim: callar, el que se'n diu callar, no callo -vet aquí el blog. Pel que fa a una possible CUP de Llavaneres... doncs ho he pensat més d'una i més de dues vegades. Per fer-la hi ha dues coses que no poden faltar: gent i espai polític. I passa que no anem sobrats ni d'un requisit ni de l'altre. Però aquestes coses canvien, es mouen, i jo no tanco cap porta.