dijous, 5 de juny del 2008

Energúmens contra Franki


Aquesta tarda hi ha hagut ple a l’Ajuntament de Mataró. La CUP i ERC han presentat una moció conjunta per reclamar la llibertat d’en Franki, tancat a la presó pel medieval delicte d’ultraje a la bandera (espanyola, of course: quina sinó?). CiU i Iniciativa han donat suport a la moció, però el duet espanyolista PSC-PP s’ha encarregat de tombar-la.

El d’avui ha estat un ple vistós. La gent de la CUP s’ha concentrat davant de l’Ajuntament per reclamar la llibertat de Franki, i un grup de militants ha donat suport al seu regidor exhibint a la sala una pancarta proFranki. No estaven sols. El diputat Albert Ribera i la seva claca de Ciudadanos han comparegut en el ple per molestar el regidor de la CUP, en Xevi Safont-Tria: l’han insultat, l’han amenaçat i han clavat empentes i un cop de puny als nois de la CUP que sostenien la pancarta. L’excusa per a tot plegat era una moció, promoguda pel PSC-PSOE, per condemnar l’últim atemptat d’ETA. Els ciudadanos han aprofitat l’avinentesa per muntar un espectacle, acompanyats d’un equip mòbil de TV3, que els ha pres unes declaracions i en canvi s’ha negat a parlar amb el portaveu de la CUP –significatiu, oi? Els sociates els han servit el quadre en safata perquè tenen un objectiu comú: incordiar en Xevi, castigar la CUP. Déu els cria i ells s’apleguen.

Ciudadanos té dret d’acudir al ple i mostrar cartells per expressar les seves idees (el mateix dret que tenim nosaltres); també tenen dret d’aprofitar l’oportunitat que el PSC-PSOE els brinda; i tenen dret d’alçar la veu si ho troben convenient. Jo vull que aquests drets no decaiguin mai. Però quan fan el pas a l’amenaça i a l’agressió física superen un límit, a partir del qual deixen de ser activistes polítics i passen a ser energúmens.

4 comentaris:

Martí Duran ha dit...

Pel que fa a la pèrdua de recursos genuïns del català, és una conseqüència força directa de la submissió política del país. Tanmateix, com que la gent vol la nació sotmesa -i cada cop més- efectivament ens haurem de refugiar llegint la Bernat Metge. Ara està d'oferta, per cert.

Jordi ha dit...

Joan, les teves classes són les millors.

Atentament un Alumne

Anònim ha dit...

Joan no he llegit el que has escrit però si ho has fet tu segur que tens raó.
M'ha agradat l'exàmen que hem fet avui, crec que era molt fàcil.

Atentament el teu millor alumne.

Joan Calsapeu ha dit...

Gràcies per la vostra visita, nois. Siau benvinguts i passeu per aquí sempre que vulgueu. Us he d'advertir, però, que aquest és un blog personal: no és un bloc per a la comunicació professor-alumne. En començar el curs que ve obrirem, al Departament de Català, un blog d'aquesta mena. Penseu que la finalitat d'aquest espai és l'intercanvi d'idees i la reflexió sobre la literatura (però també sobre política, cultura i pensament en general). Si teniu res a dir sobre els temes que es toquin, endavant; si no és el cas, llegiu i aprendreu coses.