dimecres, 6 d’agost del 2008

"Hiri", de Kepa Junkera

L’any passat el músic basc Kepa Junkera (Bilbao, 1965) va presentar el seu darrer treball, Hiri, a Barcelona, i me’l vaig perdre per raons que ara no vénen al cas. Junkera potser és el millor músic que hi ha al País Basc, i un dels millors acordionistes d’Europa. Hiri ha obtingut el Premi a la millor cançó en euskera del 2007, i World Music l’ha considerat el millor disc europeu de l’any passat. Les peces que hi viuen són un viatge per ciutats i llocs emblemàtics per al músic, que les evoca i les somnia, hi recrea sensacions i històries urbanes, amb l’ajut d’un rica orquestra multiètnica. El disc sona mestís i folk, però també urbà i cosmopolita, i hi ha sorpreses i textures distintes a cada cantonada. Probablement és el millor que Kepa ha fet fins ara –i mira que és bo el que ha fet, a cops d’alboka, guitarra, acordió, baix, txalaparta i bateria. Escolteu-lo si us abelleix:

2 comentaris:

Trento ha dit...

Ostres en Kepa,
Joan escolta Joseba tapia i de pas llegeix-te les lletres dels seus discos són precioses.
De pas aprofito per dir-te que el dia 17 a Cardedeu toca Lou Dalfin que és un grup que no te'l pots perdre dels millorets del món en folk i a més tenen les coses molt clares.

Joan Calsapeu ha dit...

Gràcies, Pau. Miraré de fer-te cas. ¿És bo de trobar, Joseba Tapia? I el 17... estudiaré la logística necessària per poder ser a Cardedeu, perquè la nena l'haurem d'arxivar en un lloc o altre.