dissabte, 10 de juliol del 2010

10J de glòria
















Dit i fet: avui hem enterrat l'autonomisme. Els poders de l'Estat espanyol han volgut collar al màxim el poble català, fent comptes que la timidesa i la pusil·lanimitat de la nostra gent ens impediria de reaccionar i plantar cara, calculant que una suposada majoria espanyolista de Catalunya els asseguraria el control del país i posarien fi al problema catalán. S'equivocaven, esclar, perquè els catalans som tímids i semblem pusil·lànimes, però ens anima una poderosa voluntat de ser, una intensa voluntat democràtica i un profund sentiment de dignitat, les quals virtuts ens donen una força enorme. També erraven el càlcul sobre la pretesa majoria espanyolista submergida a Catalunya: a ca nostra hi ha una majoria social que és i vol continuar sent catalana, que vol mantenir la personalitat lingüística, cultural i nacional del país, i que reclama llibertat per fer-ho, i oxigen per respirar.
Catalunya és un país viu i potent, una nació que no dimiteix, però a la qual li costa molt generar una classe política que estigui a l'alçada dels anhels de llibertat dels catalans. En el fons, el nostre problema no és Espanya, sinó els nostres polítics: una gent mediocre, servil, conservadora, genuflexa, que fa de la subordinació un modus vivendi personal que els és molt confortable, però moralment embrutidor.

5 comentaris:

David ha dit...

Tens tota la raó. I què es pot fer per eradicar aquesta classe política que ens impedeix aconseguir la independència? Els veig ben arrapapats a la poltrona (i no ens oblidéssim de La Caixa, Grupo Godó...)
El millor d'ahir va ser el ridícul que van fer els polítics d'aquest país!

marta (volar de nit) ha dit...

Totalment d'acord. I les fotografies maquíssimes! Llàstima les notícies d'Espanya d'avui, en alguns llocs parlen d'uns quants milers només

onatge ha dit...

Hi vaig ser, una vivència única, inoblidable. Però no crec que hi hagi ningú capaç de conduir i/o acompanyar el BATEC d’ahir... Barcelona respirava Catalunya, però la brisa estava emprenyada...

Visca Catalunya LLIURE!!!
onatge

Joan Calsapeu ha dit...

David, els nostres polítics són tan petits, tan gallines, tan hispanoaddictes, que ens hem d'autoorganitzar i guanyar la independència sense ells, o passant per damunt d'ells. (¿Què són les consultes, sinó això?) Ens cal ser anarcoindependentistes.

Marta, les notícies d'Espanya no ens haurien d'interessar gota. Interessen les notícies de Nova York, Londres, Brussel·les, Moscou...

Onatge, ahir la brisa volia ser cicló i endur-se volant tota la classe política catalans en ple. Necessitem un Pla Renove.

Òscar Roig i Carrera ha dit...

Al·leluia i Amén!