dissabte, 13 de desembre del 2008

Solidaritat amb Marc Belzunces

¿Us en recordeu, d’en Marc Belzunces? En Marc no es va presentar a la constitució de la mesa electoral a la qual fou assignat com a «vocal 2 suplent 2» en les darreres eleccions espanyoles. La incompareixença va posar en funcionament la maquinària repressiva del Regne d’Espanya. Emperò, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’interessà pel cas i cità Belzunces a comparèixer, com a imputat d’un presumpte delicte electoral, el passat 3 de juliol. Aquell dia, en Marc, en comptes de declarar, lliurà un escrit el punt primer del qual raonava la causa del seu capteniment:

“Com a independentista català la meva consciència m'impedeix completament col·laborar en l'organització d'unes eleccions espanyoles. No tinc capacitat de triar el contrari.”

Era el primer cas d’objecció de consciència per raons nacionals a Catalunya. Ara el Jutjat d’instrucció núm. 19 de Barcelona ha citat Belzunces a declarar com a imputat aquest dilluns, 15 de desembre, a les 9:30 del matí. En Marc es reafirmarà en l’escrit presentat i s’acollirà al dret de no declarar. El pas següent serà ja el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona, on tres magistrats el jutjaran i dictaran sentència.

Doncs bé, l'Enric Borràs, que coordina la campanya de suport a en Marc Belzunces, CONVOCA TOTHOM a concentrar-nos aquest dilluns, dia 15, a les 9:15h, als tres graons a tocar de la vorera del davant de l’accés principal dels Jutjats de Barcelona, al passeig de Lluís Companys. Prega que hi compareguem amb estelades i amb pancartes o cartells, i proposa els lemes següents:

DESPENALITZACIÓ DE L'OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA ELECTORAL

SOLIDARITAT AMB MARC BELZUNCES

ELS CATALANS, NI SOM ESPANYOLS NI SÚBDITS DEL BORBÓ

Si podeu ser-hi, ja ho sabeu.