dilluns, 22 de juny del 2009

Poesia i + a Caldes

Aquesta setmana comença el Festival d’Estiu de Caldes d’Estrac, més conegut amb el nom de Poesia i +. La cosa durarà un mes, del 26 de juny al 26 de juliol. La cita és obligada per als maresmencs que –a diferència de Gombrowicz- sí que estimem la poesia. El programa és extens: el trobareu aquí. Hi ha cinc espectacles que trobo especialment suggerents i miraré de no perdre’m; són aquests (tots es fan al Parc de can Muntanyà):

26 de juny, 22h: MARIA DEL MAR BONET CANTA ELS POETES MALLORQUINS (d’Anselm Turmeda a Miquel Àngel Riera passant per Joan Alcover, Josep M. Llompart, Blai Bonet et alteri). Ha de ser una delícia.

3 de juliol, 22h: NIT DE POETES, amb Màrius Sampere (Barcelona, 1928), Dolors Miquel (Lleida, 1960) i Jordi Cornudella (Barcelona, 1962). Sampere, amb vint poemaris publicats, no ha de menester presentació. Cornudella és conegut sobretot com a traductor de poesia clàssica (del grec i el llatí) i moderna (de l’anglès, el francès i l’italià). Miquel destaca per l’enèrgica sincrasi que fa de les fonts populars i de la lírica culta. A pèl: la veu despullada dels poetes i prou.

4 de juliol, 22h: LA VEU DELS POETES MORTS, a càrrec de l’actriu Carme Contreras. Es tracta d’un espectacle poètic que revisita el tòpic horacià del carpe diem a través dels versos del mateix Horaci, de Shakespeare, Víctor Català, Walt Whitman, Shelley o Sagarra. Meleta.

10 de juliol, 22h: CANÇONS REPUBLICANES, amb Biel Majoral, Antònia Font, Antoni Artigues, Delfí Mulet i Jordi Majoral (a partir de poemes de Biel Majoral, Pere Capellà, Agustí Bartra, Joan Oliver, Josep Forteza, Blai Bonet, Miquel Ferrà, Màrius Torres, Palau i Fabre...). Inexcusable.

24 de juliol, 22h: FORMOSA X FORMOSA. Ester Formosa, cantant, actriu i filla del poeta Feliu Formosa, presenta un espectacle fet de poemes, melodies i cançons que ens acosten a l’univers personal del seu pare (al so de piano, contrabaix i trompeta, que cenyeixen la veu de l’Ester). Presenta Feliu Formosa.

La mare de la criatura és la Fundació Palau i Fabre, i el pare... el pare deu ser l’esbart de poetes i músics que la fecunden.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Un cartell impressionant. I, per cert, el polonès no odia la poesia, odia els poetes, certs poetes :)

Joan Calsapeu ha dit...

Entesos. Encaixo la correcció i l'agraeixo. Hi ha poetes odiosos, sí; m'atreveixo a dir-ne un: Ezra Pound.

Anònim ha dit...

Gràcies per fer memòria de Poesia i + a Caldes.
La Fundació Palau i Fabre és un bon espai.
Imma

Núria Talavera ha dit...

no m'ho puc creure, és a tocar de casa meva (bé, dels meus pares), podríem deixar la nena amb ells, ja no treballem... però de tots aquests dies només en tenim dos de lliures!

Trobo que és un programa esplèndid, gràcies per la informació

Joan Calsapeu ha dit...

Doncs aprofita aquests dos dies -un, si més no- i fes-m'ho saber