dissabte, 12 de setembre del 2009

L'endemà i la vigília


Avui és un dia de pas: l’endemà de la Nit de Poesia i Jazz a Llavaneres –cadascú mira per ell- i la vigília del gloriós 13S a Arenys de Munt. Com que sóc part implicada, no puc jutjar com va anar el recital d’ahir. Puc dir que vam omplir la cava del Casal. Que SongBook Trio va fer una actuació superba. Que la poesia d’en Llavina és alhora consistent i accessible, i que en Jordi té un gran sentit de l’humor (que és un signe d’intel·ligència). Que la Laia Noguera fa una posada en escena captivadora, i que la seva poesia és amiga dels cadafals i de la música. Sóc conscient dels errors que hem comès; les dúiem girades de peu: calia un micro; i tocava enfosquir la zona del públic; i sobraven el ventilador i l’extractor, que feien un brogit molest. Si l’any que ve tornem a fer la Nit, corregirem aquests defectes. Gràcies a tots els que heu vingut.

I demà, ta-ta-txan! A les 8 del matí a Arenys de Munt, que hi ha una feinada. Si encara no heu llegit l’article d’Alfons López Tena a l’Avui d’avui –perdó pel pleonasme-, feu-ho: recull l’estat d’esperit que molts tenim ara. Els que demà no seran a Arenys de Munt se’n penediran tota la vida. Perquè demà farem història. I servidor, que sóc del MAPA –us ho juro– i per tant organitzador de l’esclafit, tindré l’honor d’estar en una de les meses de votació, en el torn de migdia (de 13h a 17h). Quan seré vellet i ho explicaré als néts, no s’ho creuran.

5 comentaris:

Francesc ha dit...

Felicitats per la nit de poesia. Tu ho has dit petits defectes a corregir per propers anys.

Per cert volem tambè una consulta a Llavaneres.

Quina Entitat social, cultural podria ser la dinamitzadora i organitzadora ???

Creus que es factible presentar-la??

Joan Calsapeu ha dit...

Gràcies, Francesc. Crec que és bo que, al darrere de les consultes que es faran en endavant, hi hagi un núvol d'entitats: com més millor; a més del suport explícit del ple de l'Ajuntament -que vinguin després els jutges i el revoquin si volen: que s'afartin de feina, que s'atipin de nosaltres.

Però, personalment, Llavaneres la deixaria per a més endavant -no perquè dubti del resultat (no en dubto: també guanyaríem), sinó perquè fallaria la participació.

Борис Савинков ha dit...

A l'espera de llegir la teva crònica personal (que espero publiquis aviat), et saludo i felicito. Heu fet una molt bona feina!

OhCapità ha dit...

Després de passats uns dies del recital poètico-jazzístic faig un repàs a la memòria. Primer de tot, voldria felicitar-te per conjugar dos poetes de diversa tonada, un ja entrant a la seva maduresa peòtica (Llavina) i l'altre d'una joventut sòlida (Noguera), amb les peces d'estàndards del jazz norteamericà dels Songbook Trio. Considero encertada tota la vetllada. Els dos poetes realment equilibrats, cada un amb el seu tarannà. I pels defectes que segons remarques, ... jo no els consideraria defectes, si més no petits detalls sense gran trascendència. Per mi va ser una nit rodona.

Cal remarcar, l'accessibilitat de l'Organització, i la gran mà en orquestrar una bona simfonia, i a més brindar al públic assistent acabar la vetllada conjuntament amb poetes i músics (comptant que al final vaig fer de xofer de dues terceres parts del Songbook Trio).

Salutacions,
Jordi

Joan Calsapeu ha dit...

Gràcies, Jordi. Estic content que gaudissis de la Nit -i gràcies per fer de xofer. Jo m'ho vaig passar pipa i m'agradaria que l'experiència tingués continuïtat. Pel que fa als defectes, no crec que pequi d'autocrític: les feines s'han de fer ben fetes.