dimecres, 9 de setembre del 2009

Ells són aquí, entre nosaltres

i nosaltres sabem massa bé on som. Per esclafar la consulta democràtica d’Arenys de Munt, Espanya ha tombat l’acord de l’Ajuntament pel qual hi donava suport i ha posat una manifestació de la Falange en el poble, amb l’àvola intenció d’interferir, coaccionar i propiciar violències. L’Estat se serveix de la Falange com a força de xoc per aconseguir els seus propòsits. Ningú se n’hauria de sorprendre.

L’any 1975 va morir Franco, però no el franquisme. Tots els valors que havien inspirat la dictadura s’encarnaren en el règim que la succeí, que és el que avui ens ensenya les dents. Després d’una dècada d'incertesa, les aigües residuals del franquisme van deixar de ser residuals per sobreeixir amb força. La caspa judicial, la concepció uninacional i totalitària de l’Estat, l’al·lèrgia anticatalana, la por a la democràcia, tot es va mantenir intocat del 1975 ençà. Els grups feixistes havien de ser legals perquè un dia o altre podien fer servei; l’independentisme basc i català se'ls havia d’assetjar, il·legalitzar i empresonar si cal. Van pintar les parets de la casa i van envernissar els mobles, però quan els toquen el crostó cauen pintura i vernís i Espanya ensenya el seu rostre autèntic i de les JONS.

Ara ens el mostra, i diumenge el traurà a passejar a Arenys de Munt. I hi ha la pregunta de sempre: ¿què hi fem, nosaltres, amb ells?

5 comentaris:

Clidice ha dit...

jo m'ho pregunto ara i adés :(

Jesús M. Tibau ha dit...

quina gran pregunta!
Aviat farà 150 anys del naixement de Francesc Macià. Si aixequés el cap i vegés on estem, segur que se sentiria decepcionat

Zero Kelvin ha dit...

És realment brutal que una organització com Falange Española pugui ser utilitzada com a eina desestabilitzadora pel propi Estat contra una manifestació pública de dret democràtic com és una consulta popular.

Una organització represora, defensora de valors propis de la mateixa ETA, i feta servir per l'Estat mentre un 15% de la població de Euskalherria perd el seu dret a votar a la seva opció política.

De bojos.

Espero el mateix tracte per parts dels mossos contra aquests feixistes que els que el Sr. Saura fa servir contra col·lectius okupes, d'esquerres anti-sistema, etcètera.

Com a mínim una mica de justicia ja que no tenim pluralitat.

Joan Calsapeu ha dit...

I el paper que fa el Govern de Catalunya és galdós. Ahir van amollar que no tenien res a dir sobre la consulta d'Arenys. I avui Montilla l'ha bescantada -es veu que sí que tenen cosa a dir-hi- al·legant que dóna "arguments" als que tiren pedres contra l'autogovern de Catalunya. Com si ell no hagués presentat esmenes CONTRA L'ESTATUT l'endemà que s'aprovés.

Jo només faig tres preguntes innocentoies. ¿Un govern d'esquerres no hauria d'estimular la participació ciutadana? ¿Un govern catalanista no hauria d'estimular les consultes sobre la llibertat de Catalunya? Un govern que fos d'esquerres i catalanista, ¿no faria costat als veïns d'Arenys de Munt?

Clidice ha dit...

l'erres tothora en una cosa: govern? quin govern? ah! potser vols dir aquella penya que fa 35 anys van a gestionar recursos públics per als seus amics empresaris?