dimarts, 25 de novembre del 2008

Llegir i escriure

Llegir és rebre pensament i bellesa. Beure tinta de pensar i vessar-la dins la sang. Entomar bellor en blanc i negre que dins nostre torna de colors. Omplir el dipòsit de combustible de l’ànima. Civilitzadament i humil. L’alè del demiürg. La diàstole.

Escriure és mitjançar entre la foscor de la terra i la claror del paper. Donar llum i donar a llum. Com un arbust que brota i ens explica què ha vist a sota. Donar una segona florida a les plantes que dormen dins el grafit. Ser el llapis del món i obeir sobre el paper les seves ordres. Visceralment. El mèdium de Palau i Fabre. La sístole.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquests dies he llegit L´home manuscrit de Manuel Baixauli, on la lectura-escriptura és un procés de creació i coneixement.
Molt adient amb el teu post.
Imma

Joan Calsapeu ha dit...

Jo vaig llegir "L'home manuscrit" l'any passat i el vaig trobar fenomenal. I fa uns dies, a la cotraportada d'El Punt, en Josep Murgades deia una cosa molt semblant a la que escric en aquesta nota: que llegir és una activitat més civilitzada, més elevada, que escriure. De vegades penso que hauria de llegir més i escriure menys.