dijous, 2 de desembre del 2010

Paremiologia política catalana



Ja em perdonareu, però encara no s’ha dit tot sobre les eleccions de diumenge passat. Falta una aproximació paremiològica als fets. Així que, amb permís d’en Víctor Pàmies, faré una modesta incursió en aquest bancal. Vet-la aquí:

D’entrada cal dir que el PSOE-C ha gastat la pólvora en salves i ha rebut del carpó; Reagrupament ha fet els ous en terra, ves; el Pepé, com és costum, s’ha enfilat damunt la merda que caga; els sempre amatents Ciutadans s’han ficat la llengua al cul (la nostra llengua en el seu cul, s’entén); a Iniciativa han garbellat l’aigua i bo i així només han perdut les esquelles –el bou encara el tenen–; Solidaritat Catalana ha fet arrencada de cavall i ara mateix guaita a bona finestra; ERC, que ja no dóna encantàries a ningú, ha fet un pa com unes hòsties; i ha anat de poc que no ens empassem el mal bocí de la Plataforma X Catalunya, de la qual ens guardarem com d’escaldar-nos. A la fi ha quedat clar que això del tripartit era un mal cuinat i CiU ha guanyat el capítol.

(Això sí, amics de Convergència: si de veres espereu alguna cosa semblant al concert econòmic, poseu-vos tranquils i feu-vos retratar, i feu-li un nus a la cua.)

7 comentaris:

Sílvia ha dit...

Esplèndid!

Clidice ha dit...

Avui llegia en aquest blog aragonès el mateix, però tu ho has fet "a la catalana": resumint i estalviant paraules ;)

Salvador Macip ha dit...

Ha ha! Molt bo! Pàmies, vigila que et quedes sense feina!

Anònim ha dit...

Genial Joan! (Així, sense coma.)

Records d'un lector!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Bona aproximació, Joan! Em sembla que fa temps vaig fer un article sobre política, allà per les municipals de 2007. Però no era pas tan enginyosa com la teva tirallonga ben travada de sigles i parèmies.

A mi me'n vindrien moltes al cap relacionades amb l'àmbit del cul... però callaré com una puta. ;-)

Joan Calsapeu ha dit...

Amics, em fareu sortir els colors a la cara! Encara m'ho creuré i passaré el platet i tot.

(Víctor, els culs la saben tan llarga!... Si parlessin, el Vaticà faria ull.)

Mireia ha dit...

A mi em tenen tan farta que... no vaig votar!