diumenge, 12 d’octubre del 2008

Premis Blocs Cultura

Aquest cap de setmana s’han concedit els premis als millors blocs de Catalunya (Premis Blogs Catalunya) i del Maresme (Premis Blocs Maresme)[a la foto]. Servidor era finalista en aquesta convocatòria en la categoria de Cultura, però no he guanyat. Paciència. I l’enhorabona als guanyadors, que ho són perquè valen.

El llorejat del Premi gran en Cultura és Jordi Cervera (El bloc de Jordi Cervera). El reusenc està al dia de les novetats (i d'algunes encara no-novetats) en poesia catalana. Maneja informació fresca i abundant, és constant i treballador, i amb poques paraules i menys compliments ens presenta els poetes de casa, els coneguts i els desconeguts, els jovenel·los i els granats. El seu és un bloc imprescindible per als llampats de poesia. A durar!

La campiona del Premi del Maresme és l’Anna Hernández (Magnòlia en mà). El títol del seu bloc prové del poemari que la malgratenca publicà el 2006 a càrrec de la revista occitana Oc. Ahir vaig tenir el plaer de conèixer-la i felicitar-la, i per torna em va regalar el seu llibre de versos. Gràcies! El bloc de l’Anna és una delícia visual, textual i auditiva. És un xibiu consagrat a la poesia, la d’aquí i la de fora, la pròpia i l’aliena, amb una atenció especial a la poesia occitana contemporània, que participa de la revifalla que la cultura occitana experimenta en molts àmbits. A més, l’Anna és una bona poeta: la primera ullada que he fet a Magnòlia en mà (versió llibre) m’ha colpit. No us el perdeu (el bloc). El llibre costa més de trobar i ja en parlarem. Per molts anys!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan el plaer va ser meu ...seguir el teu blog i poder conèixer'ns un plaer de veritat!
Moltes gràcies
i una abraçada

Joan Calsapeu ha dit...

Una abraçada, recol·lectora (i també creadora) de magnòlies.

Jesús M. Tibau ha dit...

A poc a poc (o de pressa, segons com es miri) els blogs van guanyant pes i es tenen més en compte