dissabte, 21 de maig del 2011

L'abisme democràtic

Patxi López, el lehendakari d’un tros de la nació basca, diu que hi ha un “abisme democràtic” que separa el Partit Socialista d’Euskadi i Bildu. Té raó. El PSE ha promogut la il·legalització de partits democràtics i ha fet tancar ràdios, revistes i diaris; Bildu no. El PSE ha arribat al govern gràcies a una tupinada electoral; Bildu no. El PSE té desenes de regidors encausats per corrupció; Bildu no. El PSE nega als bascos el dret de decidir què volen ser; Bildu no. El PSE (a través del PSOE) ha regalat milers de milions d’euros als delinqüents que han provocat la crisi econòmica; Bildu, en aquest cas, els hauria portat als tribunals perquè fossin jutjats. El PSE (a través del PSOE) és un partit neoliberal que es diu d’esquerra; Bildu és una formació que es diu d’esquerra i a més a més ho és.

Abisme democràtic. I tant!

2 comentaris:

cira ha dit...

Ai, els abismes democràtics d'aquest estat (l'oficial vull dir) dóna per messos de post i d'indignacions...sort de les escletxes.

Joan Calsapeu ha dit...

L'Estat on estem empresonats és l'estat dels abismes, de les foies, dels fondos i els fondals (anti)democràtics. Que el mercat mani sobre tots nosaltres i que el senyor Botín mani en el mercat, n'és un. La llista és tan llarga... Ara són dos, els deures que tenim: la independència i la revolució -jo que em pensava que això últim havia passat a la història!