dijous, 10 de desembre del 2009

Nit de la poesia religiosa i espiritual

La poesia religiosa no està de moda -una raó de pes per parar-hi atenció, ves. I la poesia dita espiritual tampoc està per tirar coets, que diguem. Ja fa un segle que la poesia dominant a Catalunya pivota entre la sensualitat, la quotidianitat, la intel·ligència emocional i la filosofia d’anar per casa. A aquestes alçades de la història, la poesia religiosa ens fa l’efecte d’una enderga empolsinada i vella, i aquest prejudici ens fa perdre de vista això que diuen els meus amics premianencs (de Dalt) de PdePoesia: que “sota el mantell del que en podríem dir poesia espiritual, hi ha un munt de poemes que diuen coses entenedores, profundes i plenes de bellesa que arriben a tothom, creients i no creients.”

Per això és tan atractiva la iniciativa dels de PdePoesia, els quals, agullonats per un mossèn lletraferit, han organitzat la Nit de la poesia religiosa i espiritual, aquest dissabte 12 de desembre, a les 8 del vespre, al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa, a Premià de Dalt. Posem que s’accepten donatius de deu euros, i que a la sortida hi haurà piscolabis. La cosa s’emmarca en els actes commemoratius de l’Any de la Cisa, perquè enguany fa 250 anys que s’aixecà la “nova capella” (la d’abans, qui sap com era). Si hi aneu, sentireu poemes de Sagarra i de Foix, d'Eliot i Dickinson, de Li Tai-Po i de Riba, de Salvat-Papasseit i Hardy, d'Espriu i de Manent...

¿Que us enllepoleixo?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho trobo molt engrescador tot plegat,però s'hi podrien afegir poemes de MATHEU,MILÀ I FONTANALS,VERDAGUER,BARTRINA,i anant mès enrere de ROIS DE
CORELLA i d'AUSIAS MARCH.La bona poesia no pasa de moda,es mes,la bona poesia"PASSA DE MODES".KIKU.

Joan Calsapeu ha dit...

Sí, i tant. La relació que faig no és exhaustiva. Pel que en sé, també hi haurà Verdaguer i Ausiàs Marc -els altres que dius, no ho sé, si estaran representats.

Salutacions!

Unknown ha dit...

Hola Joan!

Gràcies una vegada més per recordar-te de nosaltres i difondre les nostres activitats.

N'hi haurà més de poetes, gairebé una quarentena, amb una primera part religiosa/espiritual i una segona de nadalenca. També música. La tria és eclèctica, com no pot ser d'altra manera, però ja saps que som curosos: potser algun no agrada però no n'hi haurà cap que no sigui bo.

A qui li interessi li podem enviar el programa sencer, i de franc!

Que la Mare de Déu de la Cisa hi faci més que nosaltres!