dissabte, 14 de gener del 2012

Els Mossos m'ofenen a mi



Jo també estic estupefacte. I també em sento profundament maltractat. D’ara endavant, cada vegada que passi pel costat d’un Mosso m’hauré d’aguantar les ganes d’escopir –o potser no me les aguantaré. D’ara endavant, cada vegada que passi pel costat d’un Mosso tindré la mateixa sensació de vòmit rampant que tenia fa anys, quan se m’adreçava un d’aquells policies estranys, odiosos i hostils, ensinistrats per humiliar els catalans.

Els Mossos han perdut el poc respecte que els tenia. I no crec que això tingui solució –bé, sí, només una: que, l’endemà de la independència, truquin a la porta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil demanant feina. I bon vent. (Els pocs que hi ha de lleials, que es quedin, esclar, i gràcies.)

3 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

Sí, quan ho vaig llegir em va semblar una broma, segur que hi ha altres formes de protesta, no?

Joan Calsapeu ha dit...

Segur que n'hi ha. Passa que les crisis (les crisis severes i profundes que ho trasbalsen tot) fan aflorar el pitjor de la gent. Els racistes, els espanyolistes, els franquistes, els lingüicides, els depredadors socials... es treuen la careta i es descaren. Els qui fins ara dissimulaven mostren el pitjor d'ells mateixos, que sempre és la seva part més genuïna. La crisi sincera els insincers i les vísceres comanden.

Tot això és molt desagradable, esclar. Però també és la sacsejada que precedeix els canvis importants. Si el tomb és favorable als interessos catalans, tot plegat serà a fi de bé. Si és al contrari, cagada pastoret.

(Un altre dels efectes positius de la crisi és que els corruptes, els mafiosos, els gàngsters, els saquejadors de cabals públics, ja no poden satisfer els seus beneficiats habituals i sempre surt el "traïdor", el ressentit que els posa en evidència, i llavors els toca desfilar pels jutjats. Però això és un altre tema.)

Salutacions!

Anònim ha dit...

Per mi els poden fer portar espardenyes i a patrullar a peu amb el mosquetó. Per això ja teniem a la policia nacional i a la guàrdia civil. Han oblidat que si existeixen es per la voluntat nacional de Catalunya.