dimecres, 29 de juny de 2011

Un poema de William Carlos Williams per convocar el 9JEl famós recull Quadres de  Brueghel, de William Carlos Williams, conté el poema “The rewaking” (‘El ressorgiment’), que em fa pensar en la nostra causa nacional. Traduir-lo al català és una manera d’adherir-me a la manifestació del 9 de juliol a Barcelona: Pel nostre futur, independència. A les 18h, a la pl. d'Urquinaona. Vet aquí el poema original i la versió que n’he fet:

 THE REWAKING

Sooner or later
we must come to the end
of striving

to re-establish
the image the image of
the rose

but not yet
you say extending the
time indefinitely

by
your love until a whole
spring

rekindle
the violet to the very
lady’s-slipper

and so by
your love the very sun
itself is revived.

*

EL RESSORGIMENT

Tard o d’hora
haurem d’arribar al final
de la lluita

per tal de restablir
la imatge la imatge de
la rosa

però encara no
dius perllongant
el temps indefinidament

pel
teu amor fins que una
primavera sencera

ablami de nou
el violeta a les mateixes
orquídies

i així pel
teu amor el sol mateix
es revifa.

2 comentaris:

Barcelona m'enamora ha dit...

Unes paraules molt esperançadores: Tard o d'hora haurem d'arribar al final de la lluita! I pas a pas, tots junts, cada vegada hi som una mica més a prop.

Joan Calsapeu ha dit...

L'última enquesta del CEO és més que esperançadora: si l'encerta, en un referèndum sobre la independència un 43% votaria que sí; un 28%, que no; i un 23% s'abstindria. El país està madur i preparat per a la independència, i anar donant allargues, com fa CiU, no té cap sentit.

És significatiu que tanta gent vegi clar que Catalunya només pot ser si és lliure... quan els diaris més llegits del país, en paper i digitals, són La Vanguardia, El Periódico i El País: l'espanyolíssima trinitat unionista.

Quan una veritat es fa visible a pesar dels molts vidres fumats que posen per amagar-la, vol dir que és una veritat potentíssima, enorme.

Salutacions.