dissabte, 17 de setembre del 2011

Jutges (et alteri) contra la pau i la convivència



L’Audiencia Española ha condemnat Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez a penes de deu i vuit anys de presó per pertinença a banda armada. La sentència que els fulmina és de tot menys jurídica: és política, provocadora, violenta, ressentida, venjativa, testicular i escatològica. És una sentència contra la pau, contra la llibertat, contra el poble basc. És una forma de terrorisme.

A l’Estat espanyol hi ha un problema greu de terrorisme. Hi ha una organització terrorista d’extrema dreta, molt poderosa, brancada en tres besses: PP-políticomilitar, PP-mediàticomilitar i PP-judicialmilitar. El tinglado té per objectiu destruir les realitats nacionals d’Euskadi i de Catalunya, i li importen un rave els danys que provoca la seva obsessió ultranacionalista.

De fet, aquests danys formen part del seu projecte terrorista. El PP crispa i menteix per impedir que hi hagi pau a Euskadi. El PP vol enfonsar la immersió lingüística a Catalunya perquè mig funciona: no fa que els nens i els adolescents parlin català, però cohesiona, facilita la convivència i garanteix la igualtat d’oportunitats; això, la dita organització ho vol destruir. El PP vol que la Catalunya metropolitana sigui una immensa banlieue a la parisenca, un raval trencat, un infern social sense identitat ni llengua catalana. És el futur que la FAES ha dissenyat per a Catalunya.

Per aconseguir aquests objectius (amb la devastació col·lateral subsegüent), el PP compta amb l’ajut dels seus jutges. Són els que dicten resolucions contra l’ús preferent del català, interlòcutòries contra la immersió i sentències per tancar demòcrates bascos a la presó: el PP-judicialmilitar. Els qui, quan no poden fer mal amb els vots, disparen amb sentències.

5 comentaris:

zel ha dit...

Ho signo amb totes les lletres!

Òscar Roig i Carrera ha dit...

Doncs espera que aviat tindran majoria absoluta...

cira ha dit...

Ja sé que no fa riure, però des de Gasteiz ens ha fet gràcia això de PP-políticomilitar....Riure per no plorar, suposo.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

La "J" tots sabem a qui pertany. Us heu fixat que la formació política a la qual segurament estarem sotmesos aviat té com a símbol dos animals de ploma predadors? Igual que el "pollo" de l'escut "nacional"... Doncs bé, també tenim una "J" predadora que fa el possible per dificultar la convivència entre els pobles de l'Estat del qual depèn.

Joan Calsapeu ha dit...

Tot plegat és un argument (de molt de pes) per a la independència. La justícia només pot ser aproximadament justa si està arrelada en el país en què (o sobre el qual) dicta sentències. La justícia ha de ser de proximitat.

Uns encausats bascos han de ser jutjats per un tribunal basc que sàpiga què cosa és Euskadi i què s'hi cou. Altrament, fan disbarats.

Unes famílies que reclamen en el jutjat contra l'ensenyament català dels seus fills han de topar amb uns jutges que siguin catalans i que entenguin Catalunya: que sàpiguen explicar per què desestimen la reclamació.