dimecres, 4 de març del 2009

Llavaneres i el bicarbonat a la butxaca

Expulsar en Nani Mora (ERC) del govern municipal de Llavaneres ha sigut un error greu. Que en Joan Rubal (GL) hagi abandonat el govern per decisió unànime del seu grup dóna la mesura de la gravetat del fet. Mora i Rubal són uns regidors excel·lents: dinàmics, assertius, emprenedors i eficaços. Tenir-los a l’equip de govern era una xamba -que CiU no ha sabut valorar. Que quatre sagals s’hagin excedit en fer uns grafits en una paret autoritzada és una excusa que fa riure. El que passa és que hi ha algunes discrepàncies de fons –com és lògic i inevitable: no hi ha pacte sense friccions. Però això cal assumir-ho sense fer-se mala sang. A les penes, bicarbonat. I a pair, que no ha estat res.

Quan un grup polític té un sol regidor a l’equip de govern, s'ha de dur sempre bicarbonat a la butxaca. I si té cinc regidors, l’han de tenir a l'abast i quan convé se n’han d’enviar una tímbola coll avall. Mora i Rubal s’han empassat la dosi alíquota de bicarbonat que els pertoca. A CiU, es veu que no. S’ho repensin, per favor. Queden dos anys de legislatura: un per refer ponts i el següent per anar de collita. A can CiU de Llavaneres algú potser hauria de fer un poc de contrició –no sé veure en Bernat Graupera prenent aquestes decisions en solitari– i decantar-se una mica perquè els ponts amb ERC i GL es puguin adobar.

Perdre el temps i la llavor equival a regalar els trumfos a qui ja sabem. I això sí que no. Que ja n’hi ha prou d’aquell color.