dimarts, 23 de febrer del 2010

'Compta comptes', un relat multimèdia

El Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats creix en prestigi, en versatilitat i en innovació. L’edició d’enguany (la segona) l’ha guanyada l’alacantí Joan Lluís Moreno Congost, amb el relat Compta comptes. La novetat és que aquesta història (i les obres premiades que vindran) podrà ser llegida, escoltada i vista, ja que el llibre ve acompanyat amb un DVD amb el text contat oralment, i també signat per a les persones sordes. Ocurrent, oi?

I llaminer, perquè sembla que la història s’ho val. Lluïsa Esteve i Joan Jubany diuen que és una reflexió aguda sobre la societat actual i els rituals de la vida quotidiana, en subratllen la ironia, prometen somriures i parlen de música per a l’oïda i d’un regal per a la intel·ligència. Servidor me’ls crec, perquè l’any passat el jurat ja va demostrar la seva solvència. Només que el relat arribi a la cintura del guanyador de l’any passat (El karma del carnisser, de Xavier Cabús), ja serà molt bo.

Compta comptes es presenta aquest divendres, 26 de febrer, a les 7 del vespre, a la llibreria Robafaves de Mataró (c. Nou, 9). I al març se’n faran les presentacions següents:

· L’1 de març, a les 7 del vespre, a la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat.

· El 3 de març, a les 8 del vespre, al Centre Cívic de Sant Oleguer, a Sabadell.

· L’11 de març, a les 8 del vespre, a la llibreria 8 Mundos d’Alacant.

En l'acte de Mataró, a més, es donaran a conèixer les Bases del III Premi Helena Jubany.